Renault inregistreaza venituri record

Producatorul francez de masini, Renault a raportat venituri anuale record dupa ultimele cresteri in materie de vanzari. Astfel, veniturile au crescut in 2016 cu 13%, pana la 51.2 miliarde de euro, suma fiind chiar peste asteptarile preconizate de specialisti, bucurandu-se de un plus de 3.54 de miliarde de euro. In plus, producatorul francez a precizat ca anul trecut a vandut 3.2 milioane de autovehicule pe piete din intreaga lume, avand parte de o crestere de aproape 14% fata de 2015, astfel ca veniturile obtinute le-au depasit pe cele ale rivalilor de la Peugeot Citroen.

Venituri ridicate

Directorul financiar Renault, Clotilde Delbos, a precizat ca 2016 a fost un an foarte bun pentru companie si ca firma si-a atins toate obiectivele propuse, cel mai important dintre acestea fiind cel de a depasi plafonul de 50 de miliarde in 2016. Aceasta a adaugat ca rezultatele au fost obtinute in ciuda faptului ca piete precum Brazilia sau Rusia au inregistrat valori mai mici decat in trecut si ca acestea joaca un rol esential pentru companie.

Cresteri

Specialistii Renault sunt de parere ca piata auto globala va creste intre 1.5% si 2% anul acesta, iar vanzarile in Europa si Franta vor ajunge la aceeasi cifra. De asemenea, se asteapta ca piete precum cele din Brazilia sau Rusia sa se stabilieze, in timp ce China ar trebui sa vina cu o crestere de 5%, iar India de 8%.

Investigatii importante

Luna trecuta autoritatile franceze au precizat ca vor incepe o investigatie cu privire la testele de emisie ale motoarelor Diesel, dupa ce s-au descoperit nereguli la mai multi producatori importanti precum Volkswagen sau Mitsubishi. In plus, Protectia Consumatorului din Franta este institutia care a propus aceasta investigatie in contextul in care problema emisiilor este una extrem de importanta, in special in marile orase.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *