Herghelia (a.k.a Vecinii de la bloc)

N-am sa inteleg niciodata, desi se presupune ca am fi niste fiinte sociale cu constiinta si ratiune, cum ne putem comporta ca niste animale… Pardon! Cum se comporta unii ca niste animale.
Ca subiecti de studiu imi  voi folosi vecinii, nu toti ca am o vecina painea lui Dumnezeu pe care abia o simti ca locuieste in cladire. Subiectii sunt restul!
Ca sa detaliez: Majoritatea apartamentelor de la mine din bloc (in total sunt 10), adica 7 din ele sunt locuite de studenti. Bun, pana aici toate bune si frumoase… Studentii sunt niste oameni destepti, cu calitati, educati… WRONG!
Asa se presupune, adevarul insa este undeva peste granitele imaginatiei, zau!
De ce spun asta?
Pai… imaginati-va o gazela, pe care o vaneaza pradatorii din jungla. O asemenea creatura zvelta este admirata de tot regnul animal. Dar… cum poate o asemenea gazela sa tropaie ca un armasar?!? Explicati-mi va implor caci nu dorm noptile din cauza asta.

Bine, nu din cauza nedeslusirii misterului, ci din cauta tropaitului. Da, ati inteles bine, TRO-PA-IT!
Atunci cand gazelele ies sa se adape (la rau bineinteles), merg in turma. Nu ma deranjeaza asta. Ma deranjeaza faptul ca, probabil din cauza efectului de sera, respectiv a incalzirii globale, s-au transformat… Din turma de gazele au devenit herghelie de cai, care tropaie si necheaza. Serios, spui uneori ca vine sfarsitul lumii si inca nu-i 2012…
Eu imi aduc aminte cand alergam prin casa sau pe scara, mama ma certa mereu, imi spunea ca traim in comunitate si nu e politicos, ca deranjam pe vecini. Se pare ca educatia si cei n-spe ani de-acasa (ca au stat la parinti pana la 18, 19 ani) nu au avut nici un efect benefic asupra cizelarii lor.
Fratilor pazea!