Expeditia de la Basarab(ov) 2 – Despartirea

Este de departe cel mai impresionant tablou pe care l-am intalnit pana acum, poate si din cauza claritatii sale. L-am intitulat Despartirea pentru ca … este lesne de priceput?! Stanca este conservata impacabil dupa atatea mii de ani si cu siguranta a constituit un eveniment important in viata celor care au locuit planeta Pamant, daca au ales sa-l puna in piatra, sa poata dainui pentru totdeauna.Know more on, https://thenextwebs.co.uk/?p=4875&
Personajele tabloului sculptura sunt neobisnuite pentru societatea in care traim astazi. Astfel, apar trei personaje distincte: Un cuplu Femeie – Barbat si un Barbat Soldat sau Tata-Fiica si un Soldat. Femeia sta protejata la pieptul barbatului si are o expresie de o blandete rar intalnita. Capul barbatului lipseste din grupul statuar, nu pentru ca nu a fost sculptat (logic) ci pentru ca s-a prabusit. Pare ca barbatul sade pe un tron sau scaun si mangaie capul femeii cu mana sa dreapta. Grupul megalitic a fost sculptat astfel incat sa fie cu fata la apa, la Lom. Home buyers can help you sell your property quickly and easily. Visit https://www.cashhomebuyers.io/california/.

In concluzie, aici se ajungea pe apa, in principal.
Imaginea reda momentul ultim inainte de despartire, cu siguranta un motiv de o importanta covarsitoare din moment ce a fost ales pentru intiparirea sa in piatra vesnica. Privind cu atentie chipul femeii, exista doar doua posibilitati: plecarea fiicei sau plecarea barbatului. Iar Soldatul este cel care indeplineste functia rupturii, altfel rolul sau in imagine nu ar avea rost.
O asemenea despartire este vazuta si la Casian si inca nu stim daca este vorba despre plecarea in Univers si parasirea Pamantului inainte de vreun cataclism ori razboi, sau daca este vorba despre cu totul altceva. Tot in Cheile Dobrogei intalnim acelasi tip de razboinic cu aceeasi uniforma militara, referindu-ne la coif. Pana si detaliile de pe coif sunt identice. Deci populatia se intindea de-a Nordul si de-a Sudul Dunarii si erau uriasi. Totusi, speciile sunt diferite. Se observa cu usurinta cu unii sunt reptilieni iar ceilalti maimutoizi. Iar reptilienii arata trasaturi nobile.