Am fost recent in Bruxelles si mi-a placut

Cine ajunge in Bruxelles are ce sa vada si, cu siguranta, ii va fi dificil sa alcatuiasca un itinerariu pe care sa il respecte intrucat diferite atractii si surprize te asteapta la tot pasul. De la biserici gotic, la cladiri medievale, centrul istoric atrage nenumarati curiosi, iar acesta este delimitat de atractii moderne, din acest secol. Sunt multe muzee, galerii de arta, statui si alte monumente pe care merita sa le descoperi, asa ca pregateste-te chiar acum de vacanta in Belgia cu ajutorul Fabricii de Vacante.

Manneken Pis

Aceasta mica statuieta este, de departe, cel mai vizitat obiectiv din capitala Belgiei si sunt multi cei care renunta la diferite muzee in favoarea acestui obiectiv, care reprezinta infatiseaza un baietel care urineaza intr-o fantana. In schimb, acesta nu a fost intotdeauna dezbracat, ci de-a lungul timpului, adica in peste 400 de ani a fost imbracat cu aproape 1000 de tinute, garderoba fiind expusa intr-un muzeu.

Catedrala Bruxelles

Cunoscuta initial sub numele de catedrala Sf. Mihai, aceasta structura importanta dateaza din secolul al XI-lea, pe cand turnurile actuale au fost adaugate 200 de ani mai tarziu. In total, a fost nevoie de mai bine de trei secole pentru ca aceasta biserica catolica sa fie finalizata, astfel ca reprezinta una dintre cele mai importante cladiri din capitala Belgiei.

Piata mare

Daca iti rezervi o vacanta in Belgia, cu siguranta trebuie sa incluzi pe itinerariul tau si piata mare, care este, din nou, una dintre cele mai importante zone ale orasului si tarii, iar una dintre atractiile principale are loc la fiecare doi ani in piata interioara se alcatuieste un urias covor din flori.

Atomium

O alta atractie importanta din Belgia si din capitala sa este Atomium, ceea ce alcatuieste un monument care poate fi admirat in tot cursul anului si care a fost construit in 1958, fiind alcatuit din noua sfere, sase dintre acestea fiind deschise publicului, astfel ca trebuie sa nu ratezi experienta unica.

Vila Empain

Belgia a fost una dintre primele tari care a imbratisat cu drag ideea unui nou stil arhitectural, art Deco, care treptat l-a inlocui pe cel art nouveau. Asadar, Vila Empain este una dintre capodoperele arhitectului elvetian Michel Polak, iar astazi aceasta cladire este deschisa publicului, fiind un loc ideal pentru cei pasionati de arhitectura.

Cladirea Primariei

Daca esti interesat de o vacanta in Belgia merita sa descoperi si cladirea Primariei, care a fost construita la inceputul anilor 1400 si este una dintre ultimele cladiri medievale din piata mare. In plus, cladirea este decorata cu 137 de statuiete a sfintilor si nobililor care au jucat un rol important in istoria orasului, insa suprizele nu se opresc aici, astfel ca trebuie sa iti pregatesti itinerariul cu atentie. Sell my house fast puts customer service first. They will try to make selling a house less stressful. A house buyer might make it easy for you to sell your home. Visit https://www.sellmyhousefast.com/we-buy-houses-louisiana/selling-inherited-property-louisiana/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *